Get Adobe Flash player

Photo session na dan vjenčanja ili…

01

Mnogi mladenci prije vjenčanja razmišljaju kako na dan vjenčanja neće imati vremena odraditi lijepi photo session, te da će biti pod velikim stresom. Njihove želje su tada da je to najbolje odraditi nekoliko dana poslije vjenčanja.


Fotografiranje nakon vjenčanja traži neke dodatne troškove. Ukoliko je haljina iznajmljena za dan vjenčanja, potreban je i dodatni trošak za novi najam za neki drugi dan kada biste se fotografirali. Tu je još i trošak šminke, frizure, fotografa i snimatelja ukoliko se niste dogovorili da bude u cijeni fotografiranja vjenčanja.


Može se dogoditi da Vam na dan vjenčanja bude prekrasno vrijeme, a taj dan poslije pada kiša i bez obzira što imate cijeli dan vremena, ograničeni ste lokacijama za fotografiranje.

 

02

 

Kako biste sve dobro odradili na dan vjenčanja, dogovorite sa svojim fotografima satnicu i dobro isplanirajte svaku minutu. Birajte lokacije koje nisu previše udaljene od Vaše kuće ili mjesta svadbene svečanosti kako ne biste gubili puno vremena na put do željene lokacije.

 

Fotografiranje na dan vjenčanja možete odraditi na nekoliko načina:

 

1. Fotografiranje prije svega – dogovorite se sa svojim fotografima da se nađete prije svega na željenoj lokaciji. Ostavite si dovoljno vremena za sve, a nakon odrađenog sessiona svatko odlazi svojoj kući (ukoliko je vjenčanje tradicionalno s prošnjom mladenke u njenoj kući) ili se uputite prema crkvi gdje Vas čekaju svi gosti. Tada više nemate brige što se tiče fotografiranja i cijela ceremonija ide bez prekida.

 

 

2. Fotografiranje kad dođete po mladenku – Dosta mladenaca se ne želi nalaziti prije, već se žele prvi put vidjeti kad mladenka izađe iz kuće. Tada mladoženja dolazi nešto ranije s gostima po mladu, a nakon njenog izlaska i pozdrava s gostima, ostavljate goste da se zabavljaju uz jelo, piće i glazbu a Vi „bježite“ na fotografiranje. Kada se vratite dalje sve nastavljate kako je planirano.

 

 

3. Fotografiranje nakon obreda – Nakon vjenčanja u crkvi ili matičnom uredu, gosti odlaze prema restoranu, a Vi na fotografiranje. Ovo zna biti dosta stresno jer ste već pomalo gladni i jedva čekate da dođete u restoran i pridružite se svojim gostima. U to vrijeme zna već lagano i sunce zalaziti pa to zna biti dosta nezgodno zbog prirodnog svjetla.

 

 

Kada god se odlučili fotografirati, budite veseli, nasmijani i opušteni.

 

03

04

 

Fotografije: www.foto-kutak.com

foto_kutak_468x80_02